Bubbel 1 – dag 1

Vandaag was DE dag. Vol spanning stonden we vanaf 09:00 te wachten tot de kinderen arriveerden. Dit liep iets uit in verband met een wegafsluiting, maar uiteindelijk heeft iedereen de nieuwe locatie weten te bereiken. Allereerst hebben de kinderen een bed uitgezocht om te slapen en zijn ze daarna het kamphuis gaan verkennen.

Na het instaleren zijn we begonnen met een kennismakingsspel. Hiervoor moest iedereen bij een pion gaan staan. In de eerste ronde moest je van plaats verwisselen als de stelling voor jou klopte. Wat voorbeelden van de stellingen zijn: “als je in Gouda woont, als je een broertje/zusje hebt, als je spruiten lust en als je blauw een mooie kleur vindt”.

De tweede ronde was wat lastiger. Hierbij moest je van plaats verwisselen als je liever voor de eerste optie zou gaan en niet de tweede optie. Er kwamen leuke dilemma’s voorbij. Een aantal dilemma’s die voorbijkomen waren: “altijd een slechte adem hebben of altijd scheten laten, liever altijd natte sokken dragen of maar één keer per jaar je haren wassen, altijd achter iemand lopen die erg langzaam is of altijd iemand die een deur te lang van tevoren voor je openhoudt”.

Nadat het ijs was gebroken zijn de kinderen eerst lekker hun eigen gang gegaan. Daarna was het tijd voor de lunch. De boterhammen gingen er met gemak in en ook het glaasje melk mocht niet ontbreken.

Gezien het feit dat het vandaag 25 graden was, moesten we wel met water spelen. Het spelhok had hiervoor een zeskamp bedacht. Het eerste spel dat we speelden was “ik voel nattigheid”. Hier streden twee teams tegen elkaar. Eén team moest een parcours lopen. Het andere team stond naast de zijlijn om ze nat te gooien. Nadat iedereen was geweest wisselden de teams om. Het team dat het beste de waterballonnen, sponzen en waterpistolen wist te ontwijken had gewonnen. Het ging er erg fanatiek aan toe en de meeste deelnemers waren ook bij het eerste spel al helemaal doorweekt.

Het tweede spel was “waterhoofd”. Hierbij moesten de kinderen allemaal in een rij zitten. Er stond een teil gevuld met water aan het begin van het parcours. Door middel van bakjes die ze over hun hoofd door gaven, moest de lege teil aan de voorkant gevuld worden.

Het derde spel was “kink in de kabel”. Verschillende stukken van een tuinslang moesten aan elkaar worden gemaakt. Hiermee moest weer water van de ene naar de andere kant vervoerd worden. Ook dit werd weer een lekkere kledderboel.

Het was nu tijd voor “race tegen de klok”. Lekker van het zeil af op een opblaasdier of stroopwafel. Om het wat lastiger te maken moesten ze een dienblad vol bekers beneden zien te krijgen.  Na vier spellen waren de kinderen aardig nat en stiekem een beetje moe, dus was het een tijd om er een eind aan te breien.

Alweer 18:00 uur, dat kan maar één ding betekenen: etenstijd! Voor de eerste maaltijd van de bubbel heeft de keuken zich lekker uitgesloofd. De hele middag hebben ze pannenkoeken gebakken voor de kinderen. Deze gingen er rap in en al snel waren de buikjes heerlijk gevuld.

In de avond was het tijd voor het bekendste kampspel: levend stratego. Lekker ravotten in het bos en even de laatste energie eruit gooien.

Het was een mooie en vooral natte eerste dag. Tijd om naar bed te gaan. Zoals altijd zal er nog even gekletst worden op de kamers, voordat we echt gaan slapen. Wij zeggen: op naar morgen!

  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.