Bubbel 1 – dag 2

Om 07:30 gingen de eerste oogjes open. Het is alweer de tweede dag van onze kampbubbel. Even rustig wakker worden en rond 09:00 was het tijd voor het ontbijt. Vandaag kregen we er lekkere warme broodjes bij. Die gingen er met veel liefde in.

Rond 11:00 begonnen alle kinderen aan een GPS -tocht. Mijke en Mitchell hadden hier in de ochtend de opdrachten in het bos voor verspreid. Iedereen werd verdeeld in groepjes en mocht een kwartier na elkaar op pad. Door middel van een GPS konden er punten gevonden worden. Bij de punten stonden vragen waarvan de antwoorden je naar een ander punt stuurde. Als je die goed beantwoorde, was de route ongeveer 4 kilometer. De andere uitdaging was het volgen van de GPS. Zo kreeg het groepje van Sietske het voor elkaar om al in het begin de verkeerde route te lopen. Dit zorgde ervoor dat de tocht ieeetsje langer was dan verwacht. Van de keuken hadden alle groepen ontbijtkoek en pannenkoeken meegekregen. Deze werden tijdens de tocht opgepeuzeld.

Toen iedereen terug was van de GPS-tocht was het tijd voor de lunch. De keuken had zoveel pannenkoeken gebakken, dat we ook hier weer een lekkere pannenkoek bij mochten eten. Dit vonden we natuurlijk niet erg. Als extraatje kregen we ook gebakken spek die we op het brood konden eten. De lunch was weer een feestje.  

De rest van de middag hadden we geen planning staan en mocht iedereen doen waar hij zin in had. Een groot deel van de groep ging eerst weerwolven. Het was vandaag lekker weer en iedereen begon het dan ook steeds warmer te krijgen. Dit kan natuurlijk maar één ding betekenen: watergevecht! Iedereen mengde zich in het geweld en niemand verliet dan ook het slagveld met droge kleren.

Het avondeten bestond uit gebakken aardappelen, sperziebonen en gehaktballetjes. Het smaakte erg goed en we hebben allemaal onze buik vol gegeten. Als toetje werden we getrakteerd op een ijsje. Al swingend en verkleed kwam Bert ons vermaken met een bijpassend optreden. De ijsjes werden uitgedeeld door Lisenka en Irving, terwijl Bert losging op het nummer “rakketje” van Gerard Joling en Poke. Het was weer een maaltijd om niet te vergeten.

Na het eten was het tijd om een kampvuur te maken. Wat is nou een kamp zonder geroosterde marshmallows? Het ging niet altijd even soepel, maar uiteindelijk heeft iedereen ervan kunnen smullen. Soms wat aarde of een iets te donker stukje, maar dat hoort erbij. Hierna nog op verzoek van de kinderen weerwolven gespeeld. Ze kunnen inmiddels niet meer zonder.

Toen de zon eenmaal onder was zijn we het bos in getrokken. Het was namelijk tijd voor “het rode licht spel”. Gewapend met zaklampen en in onze warme bosoutfit gingen we het avontuur aan. De missie was om zoveel mogelijk munten naar het rode lichtje te brengen. Aan Mitchell en Indy was de taak om de smokkelaars af te schijnen met de zaklamp. Het ging er erg fanatiek aan toe, maar uiteindelijk hebben de smokkelaars gewonnen en erg veel muntjes naar het lichtje weten te brengen.

Het was een dag met veel wandelen, plezier en nattigheid. Morgen is het alweer tijd voor de laatste hele dag met elkaar. We zullen hier dubbel van genieten. Tot morgen!

  •  
  •  
  •  

Facebook Comments

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.