Bubbel 1 – dag 3

Vandaag mochten we uitslapen. Rond een uur of 09:00 waren de meesten wakker. De keukenstaf verzorgde wat ochtendgymnastiek. Een beetje dansen om even wakker te worden is natuurlijk nooit mis. Om 10:00 was het tijd voor het ontbijt. Zoals bijna elke dag kregen we weer lekkere versgebakken broodjes.

Na het ontbijt was het tijd voor het spel “de alleskenner”. Sommigen zullen dit wel kennen van het gelijk genaamde televisieprogramma. De kinderen moesten allemaal verschillende opdrachten uitvoeren. Degenen die bij de laatste drie hoorden, kregen geen punten.

Het eerste spel was de limbo. Dit leek eerst heel makkelijk, maar bij de uitvoering bleek het toch lastiger als gedacht. De nodige knietjes zijn in het zand beland, maar uiteindelijk is het bijna iedereen gelukt om onder te bezem door te gaan.

Voor het tweede spel moesten er vliegtuigjes gevouwen worden. Daarna keken we welk vliegtuigje het verste kon vliegen. De winnaar was Levi en Pablo zijn vliegtuigje kwam niet heel ver daarachter terecht.

Voor het derde spel moest iedereen een blinddoek om. De kinderen moesten tot 90 tellen en als ze dachten dat het zo ver was, mochten ze opstaan.

Het vierde spel was goed voor de buikspieren. We namen plaats op de rand van de verhoging en moesten zo lang mogelijk de benen in de lucht houden. Het uithoudingsvermogen was erg groot en het duurde aardig lang voor de eerste het niet meer volhield.

Voor het vijfde spel moesten we zo snel mogelijk het touw van de rol krijgen. Plottwist, dit moest voor ronde twee echter weer zo snel mogelijk opgerold worden. Een onaangename verrassing, maar uiteindelijk is het iedereen gelukt.

Het zesde spel bestond uit het zo snel mogelijk opblazen van een ballon en ervoor te zorgen dat deze knapt. De dieren in het bos werden opgeschrikt door harde knallen en de kinderen vonden het ook wel spannend.

Het zevende spel was even lekker rennen. Er moest bij twee punten in het bos afgetekend worden en dan zo snel mogelijk terug gerend worden.

Voor het achtste spel liepen vijf van de leiders op de catwalk. De kinderen moesten raden hoe oud iedereen was. Dit zorgde voor aardig wat complimenten, maar ook voor wat verontwaardiging. Sommigen werden tien jaar ouder geschat en anderen weer tien jaar jonger.

Het laatste spel bestond uit keihard schreeuwen. Door middel van een decibel meter werd er gekeken hoe hard iedereen kon schreeuwen. De hardste was uiteindelijk 133 decibel, dat is net zo hard als een straaljager!

Na zoveel spellen gespeeld te hebben, was de trek erg groot. Een stevige lunch ging er dan ook goed in. Daarna was het tijd om de matten van de beheerder te gebruiken. Hierop gingen we onder andere kijken wie als eerste de bal aan zijn kant kreeg. Dit ging er erg fanatiek aan toe. Ook hebben we met een bokshandschoen rondgezwaaid en gekeken wie er het hoogste kon springen. De beelden spreken voor zich.

Tijd om lekker te eten. Voor het avondeten stonden er patatjes en frikandellen op het menu. Het zal niet als een verrassing klinken dat het eten erg smaakte. Patatjes zijn natuurlijk altijd goed.

Na het eten zijn we naar het zwembad gelopen. We mochten van het Bosbad namelijk na sluitingstijd met de hele bubbel komen zwemmen. Het was een beetje fris, maar dit hield ons niet tegen. Vooral de glijbaan was erg vet om vanaf te gaan.

Inmiddels was het alweer voor de afsluiting. Zoals elk jaar was er weer een bonte avond. Met andere woorden, een beetje tutten en daarna met zijn allen heerlijk losgaan.

Het was iets korter dan normaal, maar zeker niet minder leuk. Morgen gaan we helaas alweer naar huis. Alle kinderen en vrijwilligers zijn moe, maar zeker voldaan. Tot volgend jaar!

  
 

Facebook Comments

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.