Bubbel 2: Waterpret

Vandaag op dag 3 konden wij lekker uitslapen, de dag begon om 10:00 met een gebakken eitje als ontbijt! Een lekkere kop thee om wakker te worden mocht er ook zeker niet aan ontbreken. Het weer zou vandaag erg lekker zijn, dus wij hebben ons deze ochtend voorbereid op het zonnetje.

Na het ontbijt was er vrije tijd om te doen en te laten wat we wilden. Zo werd er buiten gespeeld, haren gevlochten, gekletst en getekend! Al gauw was het tijd om ons om te kleden voor het zeskamp, waarvan al aangekondigd was, dat het handig was om je zwemkleding aan te trekken.

Met dit warme weer kan dit maar één ding betekenen: WATERSPELLEN! Zo is er een stoelendans gedaan met natte sponzen er op, geen ontkomen aan het water dus, met Zhaun-Lee als winnaar! Er is gewisseld van groepen met spellen als Knik in de Kabel en Steen papier schaar. Wie verliest, doet zijn hoofd in een bak met bloem, waarna de kinderen een parcours zo snel mogelijk proberen af te lopen.

Tussen deze zomerse activiteiten door, was het na een uurtje waterpret om 14:00 tijd voor een lunch! Bestaande uit mini-pizza’s en noedels! Zelfs nog een verfrissend waterijsje toe.

Als Grand Finale was er een buikschuifbaan van zeil, zeep en water die de helling af liep, waar de kinderen van af zijn gegleden. Al snel bleek dat Priscilla het goed onder de knie had, want zij schoof als de snelste op de baan!

Na alle activiteiten was er opnieuw tijd om wat voor onszelf te doen, de kinderen zijn graag bij elkaar in de buurt en iedereen gaat met iedereen om. In deze bubbel is vandaag het spel Weerwolven ontdekt, inmiddels kunnen ze niet meer zonder!

Tijdens het avondeten hebben wij kunnen genieten van patat met frikandellen en salade, met als toetje een dubbellikker ijsje! Na het eten snelden de kinderen zich weer in de stoelenkring in het veld, om zo snel mogelijk voor een nieuwe “burgemeester” te stemmen tussen de wolven in Wakkerdam.

Een tiental potjes later, gingen de eerste meiden al naar de slaapzaal om zich om te kleden en op te maken voor ons buitenfeestje! Er was muziek en er werd veel gedanst en gelachen en er zijn veel foto’s gemaakt. Na een tijd van muziekverzoekjes, dansjes en playback, zijn we voor de laatste keer het bos in gegaan voor een nachtspel: Blauwe licht spel. Hier en daar is er met beide teams wat geruild en onderhandeld bij de blauwe licht post, toch heeft team goud overduidelijk van team paars gewonnen!

Na al dat handelen en wandelen in het donkere bos, was er bij terugkomst om 00:30 een warm kampvuur met marshmallows op het kampterrein, waar wij met zijn allen omheen hebben gezeten.

De laatste hele dag zit er helaas al weer op. Alvast wat spullen inpakken en opruimen voor het vertrek morgen.

Tot morgen!

  
 

Facebook Comments

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.