Geld terug regeling


Woont u in de gemeente Gouda en heeft u een laag inkomen? Maak dan dit jaar ook gebruik van de mogelijkheid om geld terug te krijgen voor de vrijetijdsbesteding van u en uw kinderen.

Met weinig geld is het soms moeilijk om deel te nemen aan allerlei leuke en nuttige activiteiten. Maar wist u dat u hiervoor geld terug kunt krijgen? Woont u samen, heeft u kinderen? Dan kan het hele gezin hieraan meedoen. De basisvergoeding is maximaal € 100 per deelnemer, per jaar.

Daarnaast bestaat er een extra vergoeding voor sport, een cursus op de Werkschuit of de Muziekschool. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen één van deze kosten volledig vergoed krijgen. De Geld-Terug-Regeling is een initiatief van de gemeente Gouda.

Voor wie?
Woont u in de gemeente Gouda en is uw netto (gezamenlijk) maandinkomen lager dan het op de achterzijde van deze bijsluiter vermelde bedrag? Dan heeft u recht op de Geld-Terug-Regeling. Het soort inkomen maakt niet uit. Dat kan een salaris zijn, maar ook een uitkering.

Wat wordt er vergoed?
Naast de bekende zaken als het lidmaatschap van sportverenigingen en kaartjes voor theatervoorstellingen en musea, worden ook de kosten van de kindervakantieweek (gedeeltelijk) vergoed. Zo kunnen àlle Goudse kinderen dit jaar genieten van een geheel verzorgde week vakantiepret.

Hoe aanvragen?
Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Algemene informatie kunt u bij de gemeente Gouda verkrijgen op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 14 01 82 of op www.gouda.nl/geldterugregeling

Ook kunt u voor het aanvragen van een informatiepakket en de benodigde formulieren contact opnemen met Bureau Geld-Terug-Regeling Gouda op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 14 01 82.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.