Bubbel 2: Wandeldag

Na een koude nacht kwamen de eerste kinderen om 08:30 naar beneden om even lekker rustig wakker te worden. Om 09:00 begon het ontbijt, gezellig met zijn allen aan de lange tafel buiten. Na het ontbijt was er tijd om even uit te buiken, om zich daarna klaar te maken voor de GPS-tocht in het bos.

Per groep kregen de kinderen 2 GPS’en mee, waarmee zij de coördinaten moesten zoeken in het bos. Door middel van het beantwoorden van vragen, die waren opgehangen in het bos, konden ze per groepje de weg naar het kamphuis weer terug vinden.

Een groepje was er van overtuigd dat het sneller was om dwars door het bos te lopen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat al die takken en bosjes niet zo fijn waren om door te lopen, als een zand-of bospad.

Op deze locatie wordt er meer gebruik gemaakt van het bos, ook door mountainbikers, de kinderen kwamen er al snel achter dat er goed opgelet moest worden om de mountainbikers zo niet in de weg te lopen in hun snelheid. Inmiddels zijn deze mountainbikers er dus ook van op de hoogte dat het Gouds Vakantie Kinderfeest jaarlijks in Leersum aanwezig zal zijn!

Na de tocht, was er toch wel wat trek onder de kinderen. De lunch ging er dus goed in. Daarbij werden er boterhamzakjes neergelegd bij ieder bord, met als pro tip: Smeer een extra boterham, we eten vanavond wat later, want we gaan vanavond naar het zwembad!

Na de lunch was er even tijd voor vrije tijd, zodat het spelhok tijd had om de volgende activiteit klaar te zetten: De Alleskunner. De eerste opdracht luidde als volgt: Vouw een vliegtuigje, waarna de meest bijzondere vliegtuigjes gevouwen werden (wij adviseren de meeste kids om niet te gaan werken als vliegtuigontwerper). Na het vouwen en het gooien van de vliegtuigjes waren de kinderen erg enthousiast, dus werd het tijd voor het volgende onderdeel van De Alleskunner: aftellen tot 90 seconden stilte.

Van hier uit konden wij verder met de andere onderdelen, waaruit is gebleken dat de kinderen de kampkrant van bubbel 1 niet hebben gelezen: één van de opdrachten was om een kleine spoel met touw als snelste uit te rollen, dit werd met volle enthousiasme gedaan. De opvolgende opdracht luidde: Rol het touw zo snel mogelijk weer op! Dit zorgde voor een spontane activiteit met veel lachende gezichten. Net als bubbel 1 zijn we geëindigd met een decibelmeter, wij hebben bubbel 1 verslagen en wij wisten ze met een meting van 132 dB te verslaan.

Na deze alles kunnende activiteiten, was het tijd om te vertrekken naar het zwembad! Na een stukje vervoer met de benenwagen (lopen, alweer) hadden wij een heel zwembad voor ons alleen, wat een luxe! Het was een feestje in het zwembad 🙂

Bij terugkomst hebben wij heerlijk gegeten met sperzieboontjes, gebakken aardappels en gehaktballetjes. En als toetje: IJS!

Ondertussen is er een spannende verassing bedacht voor de kinderen. Iedereen is ingelicht, dat wij nar het eten een lichtspel zouden gaan spelen in het donkere bos. De plannen zijn snel vernaderd. De leiding maakte zich klaar om de kinderen, na de decibelmeter, voor de laatste keer vandaag nog eens hard te laten gillen!

Er is een route uitgezet in het donker, door middel van gekleurde LED-waxinelichtjes. De leiding verspreidde zich over de route, om toch een spooktocht te gaan doen! De kinderen waren pas op de hoogte, toen zij het bos in gingen! Echt een spooky verassing dus!

Na nog wat gillen, schreeuwen, schrikken en samen zingen tegen de angst in het bos, was het tijd voor een kampvuurtje voor het slapengaan. Om 00:15 gingen de kinderen richting hun bed, om zich klaar te stomen voor een nieuwe dag. Tot morgen!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.