Kampkrant 2022 dag 2

Kampkrant dag 2

De eerste nacht zit erop. In de zalen was het alles behalve stil. De een vertelde hele verhalen in zijn slaap en de ander zaagde een heel bos om. Gelukkig heeft iedereen verder heerlijk geslapen. Om half negen was het tijd voor het ontbijt. De eerste dag was het meteen al raak: heeeerlijke warme broodjes! Die gingen er natuurlijk ‘ als zoete broodjes in’.

Na het ontbijt was het tijd voor het ochtendspel van de Lions. Wilbert mocht de spits afbijten met ochtendgymnastiek. Een leuke Play list, wat gymoefeningen en de kinderen zijn klaar voor de dag.

Het thema van de week is onderwater. Daar hoort natuurlijk ook de nodige versiering bij. De jongste groepen zijn met veel enthousiasme aan de slag gegaan. Dit heeft de nodige kunstwerken opgeleverd, zoals op de foto’s te zien is. Ondertussen werd het snoep, drinken en chips klaargezet.

Het was namelijk alweer tijd voor de eerste toko van de kampweek. Daar hadden alle kinderen wel oren naar. Eenmaal gescoord, gingen alle kinderen lekker hun gang. De een at rustig zijn snoep, de

ander vond het alweer genoeg en gingen aan de weer met de voetbal.

Soep en wat broodjes, dat was de lunch voor de middag. Even rustig eten en bijkletsen over de dag met elkaar. Al snel was het rustmoment voorbij, want het was tijd voor het zeskamp. De spellen waren: krabvoetbal, watertrein, waterestafette en touwtje springen. Voor degene die het hebben geteld, dit zijn inderdaad vier spellen in plaats van zes spellen. Je kunt je vast voorstellen dat het niet droog is gebleven met deze wateractiviteiten. Tijd om af te drogen en schone kleren aan te doen dus en voor de jongste groepen, tijd om even te douchen.

Eenmaal omgekleed en opgewarmd was het tijd voor de volgende activiteit; onderwater bingo! Elk groepje kreeg een lijst met verschillende liedjes in waterthema. Hiervan mocht elk groepje een selectie maken; deze vormde de bingokaart. Bij elk liedje hoorde ook een voorwerp, deze waren over de gehele kamplocatie te vinden. Het winnende team met de snelste bingo was het groepje van Timo.

Van dat rennen en haasten heeft ieder natuurlijk trek, dus je raad het al, avondeten! Vandaag stond vegetarische pasta op het menu en met als toetje verschillende smaken pudding in vis vorm. Helemaal in thema dus. Genoeg tijd om uit te buiken en ieder zijn eigen gang te gaan buiten met weerwolven, knutselen, just dance en later ook Formule 1 voor de liefhebber.De groep van Nikki maakte de tent klaar waarin zij vannacht zullen doorbrengen op locatie.   

Tot morgen bij de volgende kampkrant!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.