Kampkrant 2022 dag 3

Kampkrant dag 3

De derde kampdag ging vandaag van start! Dit met een stevig ontbijt van boterhammen, wat iedereen nodig zal hebben met het strakke programma van vandaag. En de eerste activiteit: het Lionsspel. Vandaag was Juliët aan de beurt met Jongens tegen de meiden met touwtrekken, sprintje, wie is het, snoepveter eten zonder handen, voeten vastbinden aan de ander en bal doorgeven achter je hoofd. Eind van de middag was er tijd voor een themaquiz; onderwater natuurlijk! Iedereen kreeg een blaadje om zijn of haar antwoorden op te schrijven. De Quiz bestond uit open vragen, het benoemen van onderwaterfiguren en filmkarakters, muziekvragen en meerkeuzevragen, zoals te zien op de foto’s Iedereen deed leuk mee en velen hadden weinig fouten! Het is maar goed dat ze kennis hebben over het kampthema, want na de lunch die volgde, stond een speurtocht op de planning; op zoek naar de schatkist van kapitein Roodbaard! Hun kennis zou dus misschien goed van pas kunnen komen. Na de quiz was het tijd voor de dagelijkse toko! Wederom een succes.

Door middel van GPS en aanwijzingen, zijn de groepen de zoektocht aangegaan. Met als beloning: het opgraven van de schatkist met chocolademunten en schatkistjes (snoepjes) er in! Hard work pays off. Tijdens de speurtocht hebben sommige kinderen en leiding last gehad van wespen, daar waar er in de omgeving veel wespennesten te vinden zijn op dit moment. Iedereen is in orde en ging met een gerust hart verder met hetgeen waar hij of zij mee bezig was.

Na de lange wandeltocht was er vrije tijd met ieder zijn of haar eigen invulling. Zo was er ruimte aan de tekentafel, op de banken binnen en werd er met de zwembaden, pingpongtafel en schommels gespeeld. Hierna was het tijd voor het avondeten! Op het menu vandaag stond aardappels, sperziebonen, hamburgers en salade met appelmoes, jus en saus! Smullen maarrrrrrrr. De keukenploeg heeft zich weer uitgesloofd en samen met de keukenlion van vandaag (Aimely) hebben zij maar liefst 25 kg aardappels, 9 kg sperziebonen en 80 hamburgers klaargemaakt! Dit viel goed in de smaak, al helemaal na de speurtocht en andere activiteiten van vandaag.

Kinderen deden mee aan de ‘actie’ Verdien een raket van Bert. Dit slaat goed aan bij de kinderen: wie goed doet, goed ontmoet! Verschillende kinderen werkten samen om op te ruimen en schoon te maken en zo een ijsje te verdienen.

De dag werd afgesloten met voorlezen door Bert bij de jongste groepen (groot succes!!) en 3 potjes levend stratego, de winst was voor team rood! Bij terugkomst nog even bij het kampvuur en lekker naar bed, ieder was er aan toe. Morgen word het erg lekker weer en staat er zwemmen op het programma! Wij hebben er zin in!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.