Kampkrant 2022 dag 4

Kampkrant dag 4

Vandaag beten wij de spits af met wederom een lekker ontbijt en een lionsspel. Vandaag werd deze verzorgd door Demi en speelden de kinderen levend kwartet in het bos.

Na het lionsspel was het tijd om te knutselen; papier maché snorkels maken. Gisteren zijn er kranten gescheurd en vandaag gingen de jongste kinderen aan de slag met de snippers, behangplaksel en ballonnen voor de vorm. Als deze morgen droog zijn worden er snorkelmaskers van gemaakt. To be continued…

Voor de oudere kinderen was er tijd voor lasergame in het bos! 2 teams strijden tegen elkaar met interactieve laser geweren en schakelen het andere team zo snel mogelijk uit door te schuilen achter bomen en struiken en deze te gebruiken als obstakels en schuilplekken. Dit sloeg ontzettend goed aan en door het enthousiasme deden de knutselaars even later ook mee.

De lunch van vandaag bestond uit broodjes knakworst! Ieder smulde en ze gingen er als warme broodjes in. Na de lunch was het weer tijd voor toko! Ieder kijkt hier naar uit op de dag (de leiding stiekem ook) en dit was vandaag wederom een succes. De kinderen hadden iets om mee te nemen en op te smikkelen voor de volgende activiteit, namelijk zwemmen! Het was warm vandaag, maar liefst 28 graden. Dus zwemspullen inpakken en onderweg naar het zwembad! De weg naar het zwembad, het bosbad in Leersum, is een klein half uur lopen en is een mooie wandeling door het bos. Het zwembad is omringd door bos en zit in het dal van een kleine heuvel, wat het de perfecte plek maakt om lekker te liggen met uitzicht op het zwembad met daarachter het bos.

Het zwembad is voorzien van een glijbaan, een kleine duikplank en een hoge van maar liefst 3 meter! Onze durfallen zijn hier vanaf gedoken en hebben mooie sprongen gemaakt en gewaagd, zoals te zien op de foto’s! De hele middag is doorgebracht in het zwembad onder het genot van watermeloen, een zakje chips en voor ieder een ijsje van uit zwembad, gesponsord door een sponsor!

Ook in het zwembad zijn er ook door Thyara foto’s gemaakt, deze zijn te vinden op onze instagram! Onze gebruikersnaam is @insta_van_gvk. Ik zeg volgen!!! Zo blijf je ook gedurende de dag op de hoogte van de activiteiten en leuke momenten!

Rond 17:00 was het tijd om gezamenlijk terug te wandelen naar de kamplocatie, daar waar de keukenploeg druk in de weer was om het avondeten voor te bereiden. Bestaande uit onder andere 130 wraps, 9 prei, 10 courgettes en natuurlijk veel meer vitamines en lekkers! Wraps met paprika en kip (en dus nog meer) stond op het menu van vandaag! Heeeerrrlijk! Als toetje was er schepijs in verschillende smaken, in totaal maar liefst 18 bakken ijs!!! Als kers op de taart was er nog slagroom voor op het ijs (niet als kers op de taart maar als slagroom op ijs dus 😉 )

Na het eten was er voor de liefhebbers een film te zien op de beamer in de woonkamer, Ariël, helemaal in thema. Onze filmliefhebbers pakten hun slaapzakken erbij en trokken hun pyjama’s aan, zoals te zien op de foto’s was het heerlijk knus. Zo ook na de film voor de jongste groepen, onze keukenheld Bertus heeft weer voorgelezen aan de kinderen. Ook hiervan zijn foto’s en filmpjes te vinden in de fotomap. Dit slaat goed aan bij de kinderen en hier kijken zij gedurende de dag naar uit!

Voor de deelnemers die geen film wilden kijken, was er levend stratego te spelen in het bos met Remco, Mijke en Timo. De vlaggen zijn gevonden door de teams en de deelnemers hebben de tegenspelers afgetikt met hun stratego kaarten met verschillende gradaties, om zo veel mogelijk kaartjes te verzamelen en het andere team uit te schakelen.

Morgen wordt het fantastisch weer en zijn wij van plan weer naar het bosbad te gaan! Voor nu gaan oogjes toe en de snaveltjes dicht, dromend over wat morgen komt.

Tot morgen!!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.