Kampkrant 2023 dag 2

Beste lezers,

Vandaag was het op de Ginkel Kerst! Beter vroeg dan nooit….

De dag begon uiteraard met een lekker ontbijtje en ieder kreeg er een lekker gekookt eitje bij. Omdat we bijtijds hebben ontbeten, was het ook al vroeg tijd voor het Lionsspel. Vandaag werd dit gedaan door Ro’Chelina en werd er pionnenroof gedaan.

Na het Lionsspel was er even tijd voor vrije invulling en om zich om te kleden, want het was tijd om naar het bos te gaan! Een vossenjacht in Kerstthema stond op het programma! De Lions, Foeke en Denise gingen gekleed als verschillende figuren uit de klassieke kerststal. De kinderen kregen de opdracht om ieder figuur te vinden, een opdracht uit te voeren om hiermee een deel van de puzzel te krijgen. Uiteindelijk zou de puzzel een plaatje van de complete kerststal moeten vormen.

Na de vossenjacht was het alweer tijd voor de lunch. Omdat het Kerst is, is dit wat uitgebreider gedaan dan gewoonlijk. We zijn vandaag heeeeeeerlijk verwend door de keuken…. Later meer daar over… maar voor de lunch hadden we lekkere warme broodjes en weer een lekker gekookt eitje.

Na de lunch waren er verschillende leuke dingen te doen. Vanwege het warme weer aan het begin van de middag, waren er op het veld verschillende wateractiviteiten met heel Simpel: een zwembadje, tonnen, tuinslang, sponzen en bekers. De kinderen wisten zich hier enorm mee te vermaken en ook de leiding heeft er zeker aan mee gedaan om ook de verkoeling op te zoeken.

Ondertussen werd er binnen op de beamer een film aangezet: Legofilm. Buiten in de partytent kon je er zelfs ook nog voor kiezen om een steentje bij te dragen aan het maken van de kerstukjes op de tafels voor het kerstdiner later op de avond.

En toen was het tijd voor het kerstdiner!! Een overheerlijk 4 gangen diner verzorgd door de keuken en uitgeserveerd door de keukenploeg en de Lions met Tamara. Ieder in zeer nette kleding en in kerstsfeer. Het menu bestond uit:

Kerstboompjes van groente en fruit

Soep met zelfgemaakte broodjes

Zelfgemaakte mini-pizza’s

Ijs met slagroom!!!

Wat een luxe!!

Na het eten was het tijd voor de laatste geplande avondactiviteit: Levend Bingo met dierengeluiden. De deelnemers krijgen een blaadje waar zij verschillende dierennamen op kunnen schrijven. Als zij het geluid van het dier horen, moeten zij een object op de kamplocatie zoeken om zo hun bingokaart vol te kunnen spelen. Deze objecten gaan van wekkers en water, tot matrassen en eieren.

Na het spel stond de geluidsinstallatie nog buiten voor de dierengeluiden. Onze Mitchel en Justin hebben hiervan gebruik gemaakt en een feestje gebouwd met muziek en sommige kinderen hebben het zelfs aangedurfd om zelf een nummer te zingen of te rappen door de microfoon!! Zo stoer… Ze werden aangemoedigd door de andere kinderen buiten.

Tja… na de kleine disco was het helaas alweer tijd om naar bed te gaan… is ook wel nodig, want morgen hebben we weer een druk maar leuk programma voor de boeg!!

Slaap lekker en tot morgen!! Groetjes van ons allemaal!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.