Kampkrant Dag 1

Kampkrant 2023 dag 1

Vandaag is het zo ver!! De kinderen zijn aangekomen. De kinderen en ouders/verzorgers zijn ontvangen door lions in kerstkleding. Daarna konden ze hun leiding opzoeken bij het kamphuis om kennis te maken en hun spullen naar de kamers te brengen. Elke groepsleiding verwelkomde de kinderen in verschillende outfits van verschillende feestdagen. Zo was het bij de jongste kinderen bijvoorbeeld Koningsdag, bij de lions was het kerst en bij de jongensgroep van 10 was het St. Patricks Day. Vrij snel na de korte kennismaking werd er gebruik gemaakt van de zwembadjes en waterpistolen vanwege het warme weer.

Op het veld werd een voorstelronde gedaan, ik zal het nog even herhalen:

De groep die elke dag ons heerlijke eten verzorgd tijdens de kampweek; de keuken!! Bestaande uit Bert, Denise, Mitchell en Teun.

Voor als je een pleister nodig hebt, of andere medische hulp; de EHBO! Sebastiaan verzorgd dit deze kampweek.

Onze trouwe helpers en extra rechter handen; de Lions! Onder leiding van Tamara gaan dit jaar Juliët, Wilbert, Leidake, Ro’Chelina, Morgan en Djenna mee.

De spellen en de uitwerking worden uitgezet door ons spelhok bestaande uit Mijke, die hulp krijgt van lion Wilbert!

De leiding van de verschillende groepjes bestaan uit Nikki, Timo, Sietske, Remco, Hamza, Justin, Vera, Indy, Haylie, Hanneke en Mitchel.

Tot slot is er degene die de foto’s verzorgd en de kampkrant schrijft, dat ben ik! Namelijk; Anouk.

Het feestthema van deze eerste kampdag is Valentijnsdag. Dit is natuurlijk met voorbedachte raadde, want om met elkaar kennis te maken, is er een Speeddate spel in het bos georganiseerd in het bos. De deelnemers konden elkaar vragen stellen die ze zelf bedachten of voor inspiratie spieken op het whiteboard. Elke ronde stapte je een stap naar rechts, verdeeld over 2 rijen. Zo sprak je ook met leiding en kinderen uit andere groepjes.

Na de speeddates was er vrije tijd tot 18:45u. Het was namelijk tijd voor het avondeten. We aten gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes en kipgehaktballen (kaassouflé voor de vega’s) met appelmoes voor de liefhebber. Als toetje waren er aardbeien met chocoladesaus en slagroom.

Even uitbuiken en ruimte om buiten te spelen of binnen een activiteit te doen, zoals tekenen, knutselen of een spelletje. Rond 20:15u gingen de kinderen het bos in om levend Colonisten van Catan te spelen. Dit is een ruilspel waarbij je verschillende grondstoffen (kaartjes) moet ruilen om een huisje te kunnen bemachtigen. Het groepje met de meeste huisjes wint.

Na het avondspel gingen sommige kinderen weer het veld op, waar anderen aanstalten maakten om naar bed te gaan. Aan de jongste groepen is voorgelezen voor het slapengaan en de oudere groepen speelden nog een spelletje binnen of een potje pingpong buiten.

Moe maar voldaan ging ieder naar dromenland, klaar voor een nieuwe dag. Morgen is het hier Kerst en Koningsdag. Een dag gevuld met spellen en activiteiten in deze thema’s.

We houden jullie op de hoogte!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.