Kampkrant 2023 dag 4

Vandaag zijn er weer twee leuke feestthema’s: verjaardag en suikerfeest. Dit betekent veel suiker en plezier voor de dag. De dag begon al heerlijk. We hadden namelijk donuts voor het ontbijt. Ja je leest het goed, donuts! Dit zorgde al voor een feestelijke stemming bij de kinderen.

Na het ontbijt was het tijd voor het lionsspel. Vandaag was dit extra spannend. Het was namelijk: de jongens tegen de meisjes! Na tegen elkaar touw te hebben getrokken, met de hoela hoep te hebben gedraaid, hoog hebben gehouden voor wat zij waard waren en getest hebben wiens kennis het beste was, is er geen winnaar gekomen uit het legendarische jongens tegen de meisjes, gelijkspel…

Na het lionsspel was het tijd om de verjaardagsmuffins te versieren met zoveel mogelijk zoetigheid. Dit leverde de mooiste en vooral lekkerste muffins op waarvan iedereen heerlijk gesmuld heeft. Na het smikkelen kon de kaarsjes-challenge beginnen. Er werden mega stapels gemaakt met kaarsjes, hard geblazen om een rij kaarsen uit te blazen en te kijken wie er kon zorgen dat zijn kaarsje het langst aan kon blijven als anderen erop bliezen.

Omdat het zo warm was hebben wij tijdens de lunch een bouillonnetje gedronken en wat boterhammen gegeten. Na de lunch konden de groepjes langs de toko om genoeg zoetigheid in te slaan voor de feestelijke speurtocht in de middag. De groepjes moesten van vraag naar vraag lopen en hadden een antwoordformulier om hun antwoorden te noteren. Vooral de vraag wie allemaal verliefd zijn op elkaar heeft erg veel losgemaakt. Groep 123 van Hanneke, Hamza en Sietske hebben de speurtocht glansrijk gewonnen!!

Na de speurtocht was het tijd om even de beentjes in de lucht te doen. Maar de kinderen op kamp kennen dat zeker niet, energie voor 10! Dus hebben ze gespeeld met water, gevoetbald, geknutseld en lekker gekletst met elkaar.

Voor avondeten hadden we een oerhollands AGV’tje: doperwten en wortelen, aardappels, salade en een worstje. Als toetje sloten wij het avondmaal af met vlaflip (vanillevla en yoghurt).

Het avondprogramma is rustig. Er staat een crazy88 op het programma met de gekste en leukste opdrachten. Degene die de meeste opdrachten voltooid en de meeste punten heeft, heeft gewonnen. Voorbeelden van de opdrachten zijn: lach een boom 2 minuten lang uit, drink een glas water met gestrekte armen, maak een leiding op en prank de leiding van een ander groepje.

Na het avondspel zijn groep 5 en 6 gaan logeren in de boshut. Hier kijken zij de film “rabbids invasie: Missie naar Mars” met de nodige snacks. Groep 8 gaat uit logeren in de tent die gisteren door de dames is opgezet. De jongensslaapzaal is vannacht dus zo goed als leeg!

Welterusten en tot morgen!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.