Kampkrant 2023 Dag 5

Dag vijf is alweer aangebroken. Wat gaat de week toch ontzettend snel. Om 08:30u was het tijd voor het ontbijt. Even wat boterhammen eten en door naar het Lionsspel.

Na het Lionsspel was het meteen tijd voor de Toko. We hadden namelijk een drukke dag voor de boeg. Het eerste thema van vandaag is namelijk dierendag. Hoe kan je dat beter vieren, dan door een dag naar de dierentuin te gaan?! Dit is nog eens wat anders dan naar het zwembad. Deze luxe kwam doordat de Bezemerstichting ons gesponsord heeft voor de kaartjes. Wat een geluk!

Om 11:00u stonden de kinderen dan ook te trappelen om naar het dierentuin te gaan. Dankzij de Goudapot  was het mogelijk om met zijn allen met de bus te gaan. Na een stukje rijden, kwamen wij aan bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Na het uitdelen van de kaart van het park, konden de groepjes op avontuur. We hebben als apen geklommen in de speeltuin, genoten van de zeehondenshow, ijsjes gegeten en souvenirs gehaald. Dit was mede mogelijk doordat Stedin voor alle kinderen maar liefst €10 aan zakgeld heeft gesponsord voor in de dierentuin. Dit was ontzettend fijn en heeft voor veel lachende gezichtjes gezorgd!

Om 16:30u was het weer tijd om terug te gaan met de bus naar het kamphuis. Vermoeid, maar voldaan kwamen we weer aan op de locatie. Daar stond ons een lekkere avondmaaltijd te wachten. De keuken had namelijk gezorgd voor patat, frikandellen en salade. Dat ging er na zo’n drukke, lange dag natuurlijk goed in.

Toen eenmaal de avond was aangebroken, was het tijd voor het tweede thema van de dag. De leiding ging het hok in om zich klaar te maken. Het was namelijk Halloween! En wat past er nog beter bij Halloween, dan een spooktocht? Voor het eerst was er ook een spooktocht voor de kleintjes. Het grote toverboek van de tovenaar was namelijk kapot gegaan. Hierdoor waren alle spoken ontsnapt. De kinderen moesten drie bladzijdes verzamelen in het bos bij de elfjes en de tovenaar. Als ze de blaadjes weer teruggebracht hadden bij de tovenaar, konden alle spoken weer terug in het boek en de kinderen met een gerust hart slapen.

Voor de oudere kinderen was er een iets engere tocht. Natuurlijk zeggen de stoere jongens en meiden dat zij niet bang waren, maar onze oren zeggen toch echt iets anders. Eenmaal terug bij het kapmhuis aangekomen was het tijd voor een marshmallow geroosterd boven het vuur. Wat een lekkere afsluiting van de dag.

Wij gaan lekker slapen en mogen morgen heerlijk uitslapen. Tot morgen!  

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.