Kampkrant dag 2

De tweede dag kamp is alweer aangebroken. Vandaag staan er versgebakken broodjes klaar voor het ontbijt. Die gaan er natuurlijk goed in. Na het ontbijt worden de broodjes voor de lunch gesmeerd. Er staat voor het einde van de ochtend namelijk een lange tocht op het programma. Eerst nog even Hollandse leeuwen spelen met de LIONS en daarna is het tijd voor de wandeltocht.

Door middel van puzzelstukjes moet de weg terug naar het kamp worden gevonden. Eerst moet er langs de ‘eenzame eik’ gelopen worden. Daar kan namelijk het laatste puzzelstukje opgehaald worden. Dit stukje wordt niet zomaar weggegeven. Daar moet natuurlijk wel iets voor gedaan worden. Er moeten twee rebussen opgelost worden. Na wat hersengekraak is het elk groepje om de rebussen op te lossen. De zinnen zijn: ‘knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje’ en ‘ik ben niet bang voor de boze wolf’. Helemaal volgens het sprookjes en mythes thema. Hierna wordt de weg naar het kamphuis vervolgt.

Eenmaal terug op het kamphuis is er vrije tijd voordat het avondeten begint. Hier kan een lekker watergevecht niet ontbreken. Het overgrote deel brengt het er niet droog van af. Moe, maar zeker voldaan kunnen we aan het avondeten beginnen. Pasta! Na de wandeltocht en het ravotten gaat dit er maar al te goed in. Als toetje is er nog een lekkere kom vla.

In de avond wordt er ‘levend kolonisten van Catan’ gespeeld. Ieder team moet vijf grondstoffen verzamelen om een huis te bouwen. Dit gaat niet zomaar, er zijn een aantal tikkers die het spel een stukje moeilijker maken. Het was een succes en er zijn een aantal huizen gebouwd. Nog even rond het vuur zitten en het is alweer donker aan het worden. Van sommige meiden worden de haren nog even door elkaar ingevlochten. Dan is het toch echt tijd om naar bed te gaan.

Het was een bewegelijke dag, maar wederom hebben we genoten. Tot morgen!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.