Kampkrant dag 3

Het is alweer Maandag. Langzaam druppelen alle kinderen de zaal binnen en zie je ze het veld op lopen. Sommigen hebben beter geslapen dan anderen. Er gaan wat verhalen rond over een paar jongens die tijdens hun slaap professioneel houthakker zijn. Wie dat precies zijn moet nog onderzocht worden. Na het opstarten is het tijd voor het ontbijt. We smeren weer lekker onze eigen boterhammen en het gaat er goed in.

Na het ontbijt is het tijd voor het LIONS spel. Vandaag is dat pionnenroof. Het veld is verdeeld in twee velden. Omdat we dit jaar met zoveel kinderen zijn is de groep opgedeeld in vier teams. Zoals met elk spel zijn de kinderen lekker fanatiek.

Tijdens de hele kampweek is er een rode draad met opdrachten. Deze opdrachten moeten de kinderen de hele week uitvoeren. Ook De groep met de meeste voltooide opdrachten is eind van de week de winnaar.

Vandaag gaan de kinderen de hele dag door mountainbiken. Vera begint om 11u met de oudste kinderen. Je merkt dat iedereen er heel veel zin in heeft. Dit is toch weer wat anders dan het spelen van een spel. Na wat uitleg van Remco is het tijd om te gaan fietsen. Sommigen komen niet zonder slag of stoot het bos door. Dit maakt het wel een stukje leuker allemaal.

Voor de kinderen die op het kamp wachten zijn er de alles kunner spelletjes. Dit bestaat uit zes spellen. Nummer 1 is een vierkant puzzel maken van de verschillende vormen. Nummer 2 is een zo lang mogelijke papieren strook maken van één A4 vel. Nummer drie is een kaartenhuis bouwen met viltjes van 3 of 4 verdiepingen. Nummer vijf is een zo’n hoog mogelijke toren bouwen van marshmallows en spaghetti. Nummer zes bestaat uit waar of niet waar vragen. Nummer zeven is een bal in een bak gooien, maar wel vanaf een bepaalde afstand. Nummer acht is het stapelen van sponzen.

Voor de lunch mag ieder groepje zelf kiezen Ieder groepje luncht vandaag wanneer ze dit zelf willen. Dit komt door dat de groepjes af wisselen met mountainbiken. Logistiek is dit dus wat handiger. De kinderen vinden het prima, zo lang er maar een boterham kan worden gegeten.

In de middag staat de zes kamp alweer klaar.  Deze bestaat uit een spinnenloop, stoelendans, het letterspel, tjoekestafette, ballonnenrace, vliegend tapijt en broekhangen. Voor de oplettende lezer; het zes kamp bestaat inderdaad uit zeven spellen. De stoelendans zorgt voor natte billen, maar gelukkig schijnt de zon. We zijn allemaal snel weer opgedroogd.

Als avondeten stond er zoals altijd weer wat lekkers op tafel. Vanavond is dat aardappels, sperziebonen en een hamburger. Als toetje is er een ijsje om even af te koelen.

Als avondspel wordt er levend bingo gespeeld met een sprookjes tintje. Zo werken we niet met cijfers, maar met voorwerpen. Wel voorwerpen die aansluiten bij het sprookje. Zo moet er voor Doornroosje een matras gepakt worden uit het kamphuis, voor sneeuwwitje een appel en voor hans een grietje een broodkruimel.

Nog even verstoppetje spelen, rondrennen en het is alweer tijd om naar bed te gaan. Welterusten en tot morgen allemaal!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.