Kampkrant dag 4

De dinsdag is aangebroken. We zijn net over de helft van de kampweek. Inmiddels kennen de kinderen elkaar en wordt er lekker gekletst en gespeelt. De kinderen slapen een beetje uit en zitten om 9 uur aan het ontbijt. Vandaag is er weer iemand jarig. Andrea is alweer 8 jaar geworden. Dit gaan we morgen uitgebreid vieren. Er is dan namelijk nog iemand jarig. Even opstarten en het is tijd voor het LIONS spel. Vandaag is dat ouderwets trefbal. De kinderen zijn weer lekker fanatiek.

Na het spel mogen de kinderen zelf bedenken wat voor spel zij in de middag willen spelen. Hiervoor moeten zij eerst een poster ontwerpen waar het spel opstaat. Daarna geeft ieder een presentatie over het spel wat zij hebben gekozen. Door één team is zelfs een spel helemaal zelf bedacht. Na de presentatie wordt er gestemd. Het spel met de meeste spellen wordt in de middag gespeelt. De keuze bestond uit: levend bingo, verstoppertje, levend stratego, levend stratego, vrije tijd, politie en boefje, kaarten, debatteren en GVK’s got talent. Na het tellen van de stemmen is er een duidelijke winnaar; politie en boefje.

Nadat de beslissing is gemaakt kunnen we alweer lunchen. Als dit eenmaal op is, is het eindelijk tijd voor politie en boefje. Eerst is er nog een klein beetje verwarring. Er zitten namelijk bewakers in het spel, waar niemand rekening mee had gehouden. Na wat wennen kwam het spel helemaal op gang. Er zijn veel boeven gevangen door de politie, maar ook heel veel boeven zijn weer uit de gevangenis ontsnapt.

Eenmaal terug in het kamphuis is het tijd voor het avondeten. Vanavond is dit nasi inclusief ei, loempia’s en augurken. Dit gaat er wel in hoor. Na het eten is er ruimte om te spelen. Ook wordt er een film opgezet en worden de nodige just dance dansjes gedaan.

Even wat tijd opvullen, want het is tijd voor de spooktocht! Hiervoor moet het wel donker zijn, dus we moeten even geduld hebben. Dit jaar hebben we extra ons best gedaan om de tocht een succes te maken. Er worden groepjes van twee of drie gemaakt om de tocht te lopen. Per groepje werd er door het bos gelopen. Aan het gegil te horen is het een groot succes geweest. Nu is het tijd om naar bed te gaan. Morgen kunnen we lekker uitslapen. Dat is wel fijn na zo’n spannende tocht. De oudste meiden slapen vanavond in een (party) tent. Deze is vanmiddag helemaal klaargemaakt. Slaaplekker!

  
 

Facebook Comments

Reacties zijn gesloten.